Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Algemeen

Open Huis en Rembrandtlezing goed bezocht

26 november 2019 - 2 minuten leestijd

Vandaag vond ons Open Huis plaats. Ook hield advocaat/partner Ernst van Win een lezing over het wonderbaarlijke verhaal van de Jonge Rembrandt in Leiden en werden de eerste hoofdstukken van het boek ‘Spreken dat bondig is’, honderd jaar advocatenkantoor De Clercq, overhandigd aan mr. Paul de Clercq.

Het is bijna 20 jaar geleden dat De Clercq Advocaten Notariaat binnen Leiden verhuisde van de Plantage naar de Hoge Rijndijk. In die 20 jaar is er veel veranderd. In de wereld om ons heen, de juridische sector én binnen het kantoor zelf. Ook dit jaar heeft een ingrijpende verandering plaatsgevonden. Zo is het kantoor verbouwd en heeft daarmee een compleet nieuwe en moderne uitstraling gekregen, met grote aandacht voor duurzaamheid. Daarmee is het kantoor klaar voor de toekomst waarbij ontmoeten en kennis delen centraal staan. Ook is het kantoor uitgerust met de nieuwste communicatiemiddelen waardoor het voor de specialisten van De Clercq mogelijk is geworden op afstand samen te werken, te overleggen en informatie te delen met cliënten en relaties. Tijdens het Open Huis kregen geïnteresseerden de gelegenheid om, onder het genot van een hapje en drankje, het resultaat te bekijken.

Tijdens de Rembrandtlezing voorafgaand aan het Open Huis, werden de aanwezigen door Ernst van Win meegenomen in het wonderbaarlijke verhaal van de Jonge Rembrandt in Leiden. Hoe hij zich als uitzonderlijk talent ontwikkelde en al tijdens leven wereldberoemd werd. Welke misverstanden er over zijn leven zijn gerezen en hoe hij zich in die bijzondere eeuw van groei en bloei verder ontwikkelde in Amsterdam.

Tenslotte ging Ernst in op zijn bijzondere opdracht in 2011 om het oudst bekende werk van Rembrandt “de Brillenverkoper” aan te kopen voor het Stedelijk museum de Lakenhal. Een prachtig jeugdwerk, dat samen met ca. 40 schilderijen, 70 etsen en 10 tekeningen van 2 November tot 9 Februari te zien is in de prachtig vernieuwde Lakenhal als afsluiting van het Rembrandtjaar in Nederland.

Bij deze feestelijke bijeenkomst was ook de oprichter van het kantoor, mr. Paul de Clercq aanwezig. Na afloop van de Rembrandtlezing werden aan hem de eerste twee hoofdstukken van het boek ‘Spreken dat bondig is’, honderd jaar advocatenkantoor De Clercq overhandigd. Het boek is geschreven door Robert Sanders en Ernst van Win, en beschrijft de bijzondere historie van het kantoor. Het eerste exemplaar van het boek wordt naar verwachting eind van dit jaar tijdens een feestelijke bijeenkomst gepresenteerd.

 

Ook interessant?