Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
CoronaVastgoed, Overheid & Notariaat

Leiden: ondernemers krijgen op verzoek uitstel van betaling van onroerende zaakbelasting

Per van der Kooi

1 april 2020 - < 1 minuten leestijd

Naar aanleiding van de uitbraak van het coronavirus zijn door het kabinet toezeggingen gedaan over uitstel van betaling van rijksbelastingen door ondernemers. Ook lokale overheden is verzocht bij het betalen van de belastingen door ondernemers coulance te betrachten.

De Gemeente Leiden int de onroerende zaakbelasting via de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR).

De BSGR heeft besloten om ondernemers, op eigen verzoek, uitstel van betaling te verlenen tot 31 augustus 2020. Uitstel van betaling wordt dus niet automatisch verleend, u moet dat zelf aanvragen. Dat kan via dit contactformulier .

Heeft u een verzoek tot uitstel ingediend en is er toch via de automatische incasso een termijn geïncasseerd, dan kunt u contact opnemen met de BSGR (071- 525 6200)

Per van der Kooi, Advocaat vastgoed- en huurrecht


Blogserie ‘De juridische gevolgen van het coronavirus’

Wilt u meer informatie over de juridische gevolgen van het coronavirus? Onze specialisten volgen de ontwikkelingen op de voet en houden u via kennisblogs steeds op de hoogte. Alle relevante informatie op het gebied van Arbeidsrecht, Medezeggenschapsrecht, Ondernemingsrecht, vastgoed en bestuursrecht en IT, IE & Privacy leest u in onze uitgebreide blogserie ‘De juridische gevolgen van het coronavirus’. Bij nieuwe ontwikkelingen wordt deze uiteraard steeds direct aangevuld. Voor een overzicht van alle blogs in deze blogserie, klik hier.

Juridische Corona Helpdesk

De gevolgen van het coronavirus (COVID-19) zijn immens. De maatschappelijke impact is nog niet te overzien. Wat betekent dat voor uw onderneming of organisatie? Met het oog op al uw vragen en vanuit een integrale aanpak vanuit al onze teams opent De Clercq een Juridische Corona Helpdesk. Onze specialisten zijn per direct 24/7 bereikbaar voor al uw vragen. Chat live of ontvang een kort advies per mail. Meer info? Klik hier!

Ook interessant?