Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
CoronaIT, IE & Privacy

Natascha van Duuren als deskundige geïnterviewd door EenVandaag over de inzet van Artificial Intelligence bij het coronavirus

Natascha van Duuren

13 maart 2020 - 2 minuten leestijd

Advocaat/Partner Natascha van Duuren is vorige week als deskundige geïnterviewd door EenVandaag over de inzet van Artificial Intelligence bij de voorspelling hoe het coronavirus zich verspreidt. Het Canadese bedrijf BlueDot maakt gebruik van overheidsdata, nieuwsberichten in 65 talen en vluchtgegevens. Het door BlueDot ontwikkelde algoritme ontdekte ruim twee weken voordat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een officiële melding deed, dat het coronavirus op zou duiken in onder andere Bangkok en Tokio.

Natascha van Duuren

Natascha van Duuren adviseert nationale en internationale cliënten over kwesties met betrekking tot IT en privacy. Dankzij haar analytische vermogen, projectmatige aanpak en grote toewijding is ze al jaren de vaste sparringpartner van diverse grote bedrijven en instellingen. In 2013 werd Natascha door Global Law Experts uitgeroepen tot IT-Lawyer Of The Year. Natascha is voorzitter van de Interesse Group IT-Recht van het Ngi-NGN en deelnemer van de Nationale AI-Coalitie. Vorig jaar heeft zij, samen met 3 andere kantoorgenoten, meegeschreven aan het boek Multidisciplinaire aspecten van artificial intelligence.

EenVandaag

Van maandag tot en met zaterdag worden in EenVandaag het laatste nieuws en achtergronden uit binnen- en buitenland besproken. In EenVandaag komen niet alleen deskundigen aan het woord, maar juist ook mensen die direct bij het nieuws betrokken zijn. Via het EenVandaag Opiniepanel kunnen 50.000 leden hun stem laten horen en reageren op actuele thema’s.

Lees hier het interview.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem contact op met Natascha van Duuren!


Blogserie ‘De juridische gevolgen van het coronavirus’

Wilt u meer informatie over de juridische gevolgen van het coronavirus? Onze specialisten volgen de ontwikkelingen op de voet en houden u via kennisblogs steeds op de hoogte. Alle relevante informatie op het gebied van Arbeidsrecht, Medezeggenschapsrecht, Ondernemingsrecht en IT, IE & Privacy leest u in onze uitgebreide blogserie ‘De juridische gevolgen van het coronavirus’. Bij nieuwe ontwikkelingen wordt deze uiteraard steeds direct aangevuld. Voor een overzicht van alle blogs in deze blogserie, klik hier.

Juridische Corona Helpdesk

De gevolgen van het Coronavirus (COVID-19) zijn immens. De maatschappelijke impact is nog niet te overzien. Wat betekent dat voor uw onderneming of organisatie? Met het oog op al uw vragen en vanuit een integrale aanpak vanuit al onze teams opent De Clercq een Juridische Corona Helpdesk. Onze specialisten zijn per direct 24/7 bereikbaar voor al uw vragen. Chat live of ontvang een kort advies per mail. Meer info? Klik hier!

Ook interessant?