Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

Meer of minder uren werken, kan dat zomaar?

11 september 2018 - < 1 minuten leestijd

Stel, u wilt meer of minder uren werken, kan dat zomaar? Wat zijn uw rechten als werknemer, en wat vertelt u wel of niet aan uw werkgever? Hoe kunnen lastige kwesties het beste worden opgelost? Op AD.nl is een artikel verschenen waarin advocaat arbeidsrecht Rick van Herk tips en adviezen geeft over dit onderwerp.

In eerste instantie kan een verzoek om meer of minder uren te gaan werken, gewoon gevraagd worden aan de werkgever. Maar mocht u het officiëler aan willen pakken, dan krijgt u te maken met de Wet Flexibel Werken. Een wet die per 1 januari 2016 is ingegaan om werknemers meer mogelijkheden te geven een dagje thuis te werken of om hun werkuren te wijzigen. Volgens die wet mag een werknemer altijd een verzoek doen aan de werkgever om een dag meer te gaan werken, maar: ,,Dan moet er eerst aan een aantal voorwaarden worden voldaan”, aldus Rick. Wilt u weten welke voorwaarden dat zijn? Lees dan het hele artikel.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit onderwerp? Neem dan contact met ons op! U kunt zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen, dan wordt u elke 2 weken op de hoogte gehouden van het belangrijkste nieuws en de beste tips.

Ook interessant?