
Medezeggenschap: nood of deugd?
Een ondernemingsraad die wil overleggen met de toezichthouder. Vaak stuit dit op bezwaren en onbegrip. Meestal bij de bestuurder, die zich gepasseerd en wellicht gecontroleerd voelt. Soms zelfs bij de toezichthouder, die zich ongemakkelijk en aangesproken voelt. Tegen ondernemingsraden wordt dan gezegd dat het niet hun taak is om met toezichthouders te overleggen. In haar column vraagt advocaat Arbeids- en Medezeggenschapsrecht Renate Vink-Dijkstra zich af waarom daar zo ingewikkeld over wordt gedaan.
Haar column verscheen in OR magazine; een inspirerend, informatief, opiniërend, betrokken en betrouwbaar medium voor leden van ondernemingsraden en andere vormen van medezeggenschap. De hele column kunt u hier lezen.
Renate Vink-Dijkstra is een zeer gedreven en enthousiaste advocaat met een groot hart voor medezeggenschap. Samen met haar cliënten probeert ze vanuit menselijk en praktisch oogpunt steeds de beste oplossing te bereiken.
“Ik kan u ondersteunen bij allerlei vraagstukken op het gebied van arbeid en medezeggenschap. Zo begeleid ik bijvoorbeeld met veel plezier ondernemingsraden en/of bestuurders bij uiteenlopende trajecten, zoals het vormgeven van medezeggenschap, het opstellen van reglementen en convenanten, herstructureringen, reorganisaties, fusies, arbeidsvoorwaardenvorming en het wijzigen van pensioenregelingen. Maar ik voer ook regelmatig procedures bij de Ondernemingskamer en de kantonrechter. Daarnaast geef ik cursussen aan ondernemingsraden en/of HR-adviseurs en publiceer ik regelmatig over actuele onderwerpen op het gebied van arbeid en medezeggenschap.”
Ook interessant?

