Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
IT, IE & Privacy

Lancering boek Smart Humanity

30 november 2020 - 2 minuten leestijd

Vandaag is het eerste exemplaar van het boek “Smart Humanity” gelanceerd. Het boek bevat bijdragen van tientallen deskundigen uit de theorie en praktijk. Natascha van Duuren (advocaat IT, IE & Privacy) heeft het hoofdstuk “De privacy van de (smart) citizen in de smart city” voor haar rekening genomen.

Smart Humanity

Technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Door technologie kunnen we ons afvragen of wij het beste uit onszelf en uit onze producten, diensten en uitvindingen halen. Daarbij moet aandacht zijn voor sociale en ethische aspecten, zoals privacy. Technologie is pas ‘smart’ als de mens er baat bij heeft. Dát is Smart Humanity.

KNVI

Het boek is een initiatief van de KNVI, de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals. De KNVI is in Nederland hét platform voor Professionals in Informatiemanagement, Informatietechnologie en Informatievoorziening.

De KNVI ziet het als haar taak om de ontwikkeling van informatieprofessionals te bevorderen, door samen te werken, te faciliteren, elkaar te ontmoeten, focus aan te brengen en voorop te lopen. Daarbij houden zij rekening met onze kernwaarden onafhankelijkheid, integriteit, professionaliteit.

Natascha van Duuren

Natascha adviseert nationale en internationale cliënten over kwesties met betrekking tot IT en privacy. Dankzij haar analytische vermogen, projectmatige aanpak en grote toewijding is ze al jaren de vaste sparringpartner van diverse grote bedrijven en instellingen. In 2013 werd Natascha door Global Law Experts uitgeroepen tot IT-Lawyer Of The Year. Sinds 2014 is zij Managing Partner van De Clercq. Daarnaast is zij voorzitter van de Special Interest Group IT-Recht van het KNVI.

Wilt u het boek Smart Humanity bestellen? Klik dan hier!

Bent u geinteresseerd in dit onderwerp en wilt u daar nu al meer over weten? Lees dan het blog “De privacy van de (smart) citizen in the smart city”!

Meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op:

Natascha van Duuren | n.vanduuren@declercq.com | +31 (0)6 549 837 66

Ook interessant?