Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Overzicht Delen

Keuze voor franchise wetgeving definitief einde NFC?

Jan-Willem Kolenbrander

1 juni 2018 - < 1 minuten leestijd

In een brief van 23 mei 2018 van Staatssecretaris Keijzer aan de Tweede Kamer blijkt er een voornemen te liggen van de overheid om de franchiseovereenkomst alsnog in het burgerlijk wetboek te regelen. Komt daarmee een definitief einde aan de onduidelijkheid over de status van de Nederlandse Franchise Code (NFC)?

Voor Franchise+ (dé Marktplaats voor franchise) schreef specialist Franchiserecht Jan-Willem Kolenbrander hier een artikel over. Wilt u het hele artikel lezen? Klik dan hier!

Elke zaak heeft zijn specifieke kanten, elke cliënt zijn of haar specifieke wensen. Jan-Willem Kolenbrander begrijpt dit als geen ander. Hij streeft dan ook met veel geduld en volharding naar de oplossing die het beste voor ú werkt. Als topexpert op het gebied van franchising deelt Jan-Willem daarnaast graag zijn kennis via (vak)media, seminars, bijeenkomsten en cursussen.

Na zijn rechtenstudie aan de Universiteit Leiden (afstudeerrichting Civiel recht) werkte Jan-Willem enkele jaren bij de grootste rechtsbijstandsverzekeraar van Nederland. Daar werd zijn interesse voor commerciële samenwerkingsverbanden – zoals agentuur en franchise – aangewakkerd. Na zijn overstap in 2008 naar de advocatuur richt Jan-Willem zich volledig op franchise en franchise-gerelateerde kwesties. Sinds 2012 werkt hij bij De Clercq als gespecialiseerd franchiseadvocaat. Verder ondersteunt Jan-Willem met zijn kennis en ervaring van litigation andere teams binnen kantoor, zoals het arbeidsrechtteam en het IT, IE en privacy team.