Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Franchiserecht

Overheid vertrouwt kantonrechters kennelijk niet met complexe franchisezaken

26 augustus 2019 - < 1 minuten leestijd

Zaterdag 22 augustus 2019 is er in Het Financieele Dagblad een artikel van onze kantoorgenoot Menno de Wijs, advocaat geplaatst over het Consultatieverslag Concept Wetsvoorstel Wet Franchise. Het artikel is hier te raadplegen.

Sinds 2014 wordt er gesproken over franchise wetgeving om de positie van franchisenemers in Nederland te versterken. De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat streeft er in ieder geval naar dat vóór het einde van 2019 een wetsvoorstel voor franchise wetgeving bij de Tweede Kamer ligt.

Dat blijkt uit het Consultatieverslag Concept Wetsvoorstel Wet Franchise dat onlangs is gepubliceerd door de overheid. Eén van de onderwerpen in het Consultatieverslag dat de aandacht trok, was de opmerking dat franchisezaken complex zijn met soms zeer grote financiële belangen. Om die reden zou de rechtbank, sector Civiel, volgens de overheid beter in staat zijn om franchisezaken te behandelen dan de rechtbank, sector Kanton. Jan-Willem benoemt in zijn artikel enkele redenen waarom die stelling in zijn visie te kort door de bocht is.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Menno de Wijs, advocaat, m.dewijs@declercq.com

Ook interessant?