Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Vastgoed, Overheid & Notariaat

‘Je stampt niet even gauw een flat uit de grond’

20 september 2019 - < 1 minuut leestijd

Projecten in de binnenstad zijn ingewikkeld, zowel technisch als juridisch. Bestemmingswijzigingen, ruimtelijke procedures en vergunningen kosten tijd. Bovendien zijn er meer buren om rekening mee te houden. Juridisch getouwtrek voorkom je het beste door je huiswerk goed te doen.

Janbert Heemstra en Michèle van Velzen hebben gezamenlijk ruim veertig jaar ervaring in juridische regelgeving rond vastgoedprojecten. Daarover zijn zij geïnterviewd voor het magazine IN Den Haag, een uitgave van VG Visie. Wilt u het hele interview lezen? Klik dan hier.

Na zijn notariële opleiding aan de Rijksuniversiteit Groningen begon Janbert zijn loopbaan als kandidaat-notaris bij Houthoff Buruma. In 2004 voltooide hij cum laude de specialisatieopleiding Financiering & Zekerheden aan de Grotius Academie. Twee jaar later trad Janbert in dienst bij De Clercq. Sinds 2008 is hij notaris/partner. In 2009 volgde Janbert de MasterCourse Vastgoed Fiscaal aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Behalve notaris is Janbert sinds 2002 docent vastgoedrecht en btw / overdrachtbelasting bij Stichting Beroepsopleiding Notariaat.

 

Michèle van VelzenNa het voltooien van haar studie Notarieel Recht aan de Universiteit Leiden – met een ‘uitstapje’ naar de prestigieuze Université Panthéon-Assas in Parijs – startte Michèle haar loopbaan in 1999 als kandidaat-notaris. Ze deed in deze functie bij diverse advocaten- en notariskantoren een schat aan ervaring op met alle facetten van onroerendgoedtransacties. En passant vergrootte ze haar kennis door – onder meer – de beroepsopleiding Notariaat (2003), de Notariële Specialisatieopleiding Projectontwikkeling (2008) en de Beroepsopleiding tot Estate Planner (2012) af te ronden. Voordat Michèle begin 2019 toetrad tot het notariaat van De Clercq, was ze ruim drie jaar actief als zelfstandig gevestigd notarieel jurist.

Ook interessant?