Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Franchiserecht

Het non-concurrentiebeding in de franchiseovereenkomst anno 2020

10 juli 2020 - < 1 minuten leestijd

Voor het juridische wetenschappelijke tijdschrift Contracteren heeft onze kantoorgenoot Jan-Willem Kolenbrander het artikel ‘Het non-concurrentiebeding in de franchiseovereenkomst anno 2020’ geschreven.

In het artikel bespreekt Jan-Willem recente rechtspraak op het gebied van het non-concurrentiebeding in de franchiseovereenkomst. Ook bespreekt Jan-Willem de gevolgen van de aankomende Wet Franchise op concurrentiebedingen in de franchiseovereenkomst. De inleiding van het artikel is hier te lezen. Het volledige artikel kan hier geraadpleegd worden.

 

 


Na zijn rechtenstudie aan de Universiteit Leiden (afstudeerrichting Civiel recht) werkte Jan-Willem enkele jaren bij de grootste rechtsbijstandsverzekeraar van Nederland. Daar werd zijn interesse voor commerciële samenwerkingsverbanden – zoals agentuur en franchise – aangewakkerd. Na zijn overstap in 2008 naar de advocatuur richt Jan-Willem zich volledig op franchise en franchise-gerelateerde kwesties. Sinds 2012 werkt hij bij De Clercq als gespecialiseerd franchiseadvocaat. Verder ondersteunt Jan-Willem met zijn kennis en ervaring van litigation andere teams binnen kantoor, zoals het arbeidsrechtteam en het IT, IE en privacy team.

 

Ook interessant?