Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

Good Governance

Ernst van Win

2 mei 2019 - 1 minuut leestijd

Goed, integer bestuur is van essentieel belang voor elke onderneming. De voorbeelden bij instellingen waar dat volledig is mis gelopen zijn legio. Denk aan de Vestia affaire en Rochdale. Dat ging niet alleen over de cultuur en de waarden en de persoon van de bestuurder maar ook over het toezicht.

Goed toezicht is een belangrijke voorwaarde voor good governance. Niet alleen de RvC/RvT maar ook de OR heeft een toezichthoudende rol. Beide organen houden vanuit een andere invalshoek toezicht op het bestuur, dat is belast met de strategische leiding van de onderneming. Het bestuur van de onderneming, het toezichthoudend orgaan en de medezeggenschap worden in de literatuur wel aangeduid als ‘de gouden driehoek’.

Voor het magazine Loonzaken schreven Ernst van Win en Barbara van Dam-Keuken dit artikel over Good Governance. Wilt u het hele artikel lezen? Klik dan hier.

Het magazine Loonzaken verschijnt tien keer per jaar met nieuws en ontwikkelingen op het gebied van personeel en beloning. Het Team Arbeidsrecht van De Clercq verzorgt regelmatig juridische bijdragen voor deze uitgave.

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates en de beste tips in je inbox

Ook interessant?