Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Franchisenemer verplicht tot nakoming postcontractueel non-concurrentiebeding

20 november 2019 - < 1 minuut leestijd

Voor het vakblad Franchise+ heeft onze kantoorgenoot Jan-Willem Kolenbrander een blog geschreven over een rechtszaak waarbij de franchisegever een terecht beroep deed op een postcontractueel non-concurrentiebeding in de franchiseovereenkomst.

De ex-franchisenemer beriep zich op dwaling vanwege ondeugdelijke prognoses en op wanprestatie maar dat werd niet gehonoreerd door de kort geding rechter. Een medewerker die volgens de franchisegever onrechtmatig handelde door zijn ‘één-tweetje’ met de ex-franchisenemer kwam met de schrik vrij omdat niet kwam vast te staan dat de medewerker wist van het non-concurrentiebeding. De volledige blog is hier te lezen.

Na zijn rechtenstudie aan de Universiteit Leiden (afstudeerrichting Civiel recht) werkte Jan-Willem enkele jaren bij de grootste rechtsbijstandsverzekeraar van Nederland. Daar werd zijn interesse voor commerciële samenwerkingsverbanden – zoals agentuur en franchise – aangewakkerd. Na zijn overstap in 2008 naar de advocatuur richt Jan-Willem zich volledig op franchise en franchise-gerelateerde kwesties. Sinds 2012 werkt hij bij De Clercq als gespecialiseerd franchiseadvocaat. Verder ondersteunt Jan-Willem met zijn kennis en ervaring van litigation andere teams binnen kantoor, zoals het arbeidsrechtteam en het IT, IE en privacy team.

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates en de beste tips in je inbox