Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Arbeid, Medezeggenschap & PensioenFranchiserecht

Franchise en pensioenrecht

25 februari 2020 - < 1 minuten leestijd

Voor het franchisevakblad Franchise+ hebben Jan-Willem Kolenbrander en Menno de Wijs recent een artikel geschreven over franchise en pensioenrecht. In het artikel lichten Jan-Willem en Menno aan de hand van een concrete casus toe hoe het pensioenrecht relevant is voor franchisegevers en franchisenemers. Ook lichten zij in het artikel toe waarom het van belang is dat een franchisegever of franchisenemer proactief laat onderzoeken of hij al dan niet onder een verplicht gestelde bedrijfstakpensioenfonds valt.

Het volledige artikel van Jan-Willem en Menno is hier te raadplegen. Voor verdere vragen over franchise of pensioenrecht kunt u contact opnemen met Jan-Willem Kolenbrander, advocaat Franchiserecht en Menno de Wijs, advocaat Pensioenrecht.

 

Na zijn rechtenstudie aan de Universiteit Leiden (afstudeerrichting Civiel recht) werkte Jan-Willem enkele jaren bij de grootste rechtsbijstandsverzekeraar van Nederland. Daar werd zijn interesse voor commerciële samenwerkingsverbanden – zoals agentuur en franchise – aangewakkerd. Na zijn overstap in 2008 naar de advocatuur richt Jan-Willem zich volledig op franchise en franchise-gerelateerde kwesties. Sinds 2012 werkt hij bij De Clercq als gespecialiseerd franchiseadvocaat. Verder ondersteunt Jan-Willem met zijn kennis en ervaring van litigation andere teams binnen kantoor, zoals het arbeidsrechtteam en het IT, IE en privacy team.

Menno de WijsMenno de Wijs is een bevlogen professional met veel inhoudelijke kennis en een doelgerichte aanpak. In 2009 studeerde Menno aan de Universiteit Leiden af in Civiel recht, op het onderwerp ‘Rechtsbescherming bij aanbestedingen’. Aansluitend startte hij zijn juridische loopbaan als advocaat bij De Clercq. In zijn drang naar permanente ontwikkeling volgt Menno sinds zijn afstuderen doorlopend vak-gerelateerde cursussen en studiedagen, onder meer bij het Juridisch PAO van de Universiteit Leiden en de Academie voor de Rechtspraktijk.

Ook interessant?