Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
IT, IE & Privacy

Op zoek naar een definitie van de doorgifte van persoonsgegevens

Jeroen van Helden

18 juni 2020 - < 1 minuten leestijd

Een heel hoofdstuk in de Algemene verordening gegegevensbescherming (AVG) is gewijd aan internationale doorgiften van persoonsgegevens. Veel uitwisseling van data gaat uiteraard over het internet. Maar wat is eigenlijk een ‘doorgifte van persoonsgegevens’ in de context van het netwerk der netwerken, vraagt Jeroen van Helden zich af. Is dat publicatie van op het world wide web, het versturen van een e-mail, of data-invoer in een SaaS-applicatie? En hoe zit het met routering en hacks?

Voor AG Connect schreef specialist IT, IE & Privacy Jeroen van Helden een artikel over dit onderwerp. Wilt u het hele artikel lezen? Klik dan hier.

 

Jeroen van Helden: “Het vakgebied dat ik beoefen, het IT-recht, is niet gemakkelijk te definiëren. Elke sector van economie en maatschappij voelt inmiddels de (ontwrichtende) invloed van digitale informatietechnieken en ook geen rechtsgebied blijft daardoor onberoerd. Het vakgebied heeft daarom de neiging flink uit te waaien over de verschillende domeinen van het recht, van Burgerlijk Wetboek tot Aanbestedingswet en van e-Privacy Verordening tot Auteurswet. Dat maakt het vak wel zo interessant. Steeds komt het erop aan excellente kennis van het recht te combineren met goede kennis van informatietechnieken, om zo tot praktische oplossingen voor cliënten te komen. Dat vergt soms de nodige creativiteit, maar lukt eigenlijk altijd.”

Wilt u meer informatie over doorgifte van persoonsgegevens? Neem dan contact op met Jeroen of een van de andere specialisten van het team IT, IE & Privacy.

Ook interessant?