Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

De Clercq ook dit jaar weer aanwezig op OR Live! 

Montse Rodríguez Escudero

5 oktober 2023 - < 1 minuten leestijd

Op 11 oktober aanstaande vindt de OR Live, de grootste jaarlijkse expo- en workshopdag voor ondernemingsraden, weer plaats. Natuurlijk zijn ook de medezeggenschapsspecialisten van ons WOR-team weer present en zullen zij een aantal interessante workshops verzorgen. De komende dagen zoomen wij steeds in op een van onze vier workshops.

De OR gepasseerd … Wat nu? door Montse Rodríguez Escudero

Al dan niet bewust wordt weleens vergeten de OR tijdig of überhaupt een adviesaanvraag of een instemmingsverzoek te verstrekken. De OR wordt dan gepasseerd. Hoe ga je daar als OR mee om? En hoe voorkom je dat dat nog eens gebeurt? Soms kan een juridische procedure bij de kantonrechter of de ondernemingskamer nodig zijn. Maar in andere gevallen kan het maken en het vastleggen van afspraken in een convenant verstandiger zijn. Ook de inzet van mediation kan een optie zijn.

Effectieve medezeggenschap is vaak een kwestie van geven en nemen. Ofwel: ‘It takes two to tango’.

Tijdens deze interactieve workshop praat Montse jullie bij over de verschillende strategieën die de OR kan volgen als hij gepasseerd wordt en de instrumenten die hij daarbij kan gebruiken.

Wij zijn de hele dag op de beurs aanwezig om oude bekenden te begroeten en nieuwe mensen te leren kennen. De mensen die ons al kennen weten dat wij het altijd leuk vinden om met hen te sparren over wat er zoal binnen hun organisatie leeft, vragen te beantwoorden en dat de celebrations klaar staan. Ook demonstreren wij graag onze gratis WOR-app.

Wij hebben weer zin in deze dag! U ook? Meld u dan aan!

Ook interessant?