Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

Baanbrekend arrest: bestraft voor het ‘agressief’ wegkapen medewerkers concurrent

29 juli 2020 - < 1 minuten leestijd

In een baanbrekend arrest heeft het Haagse gerechtshof verboden gedurende anderhalf jaar enige werknemers van onze cliënte te benaderen om in dienst te treden of om hen werkzaamheden te laten verrichten op verbeurte van een dwangsom van maximaal €1.000.000,-. Dat geldt ongeacht of de werknemers gebonden zijn aan een concurrentiebeding of niet.

Het Hof heeft in hoogste feitelijke instantie vastgesteld dat sprake is van ernstige onrechtmatige concurrentie: De wederpartij heeft “De grenzen van het betamelijke overschreden“. De uitspraak in hoger beroep is een versterking van eerdere uitspraken van de voorzieningenrechter, die op verzoek van onze cliënte een aantal medewerkers hield aan hun concurrentiebeding en hun nieuwe werkgever ook al verboden oplegde. Dat het schenden van concurrentie- en of geheimhoudingsbedingen ook verstrekkende consequenties kan hebben voor een nieuwe werkgever die daarvan profiteert, is nu in hoger beroep stevig vastgesteld.

U kunt het volledige arrest hier lezen (ECLI:NL:GHDHA:2020:1300). Het arrest betreft twee gevoegde procedures. Zie voor de vonnissen in eerste aanleg in deze zaken: hier en hier.

In deze kwestie traden onze specialisten mrs. Montse Rodriguez Escudero en Ernst van Win op. Onze cliënte is uiteraard verheugd over de uitspraak van het gerechtshof.

 

Het op de juiste wijze vastleggen van een relatie-, concurrentie-, en/of geheimhoudingsbeding is van groot belang en kan doorslaggevend zijn. De advocaten van ons team Arbeid & Pensioen zijn hierin gespecialiseerd en adviseren u graag. Heeft u vragen hierover? Neem dan contact op!

Ook interessant?