Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Algemeen

Arjen van Rijn nieuwe deken Haagse Orde van Advocaten

Arjen van Rijn

1 juli 2018 - < 1 minuten leestijd

De Clercq is er trots op, dat onze partner staats- en bestuursrecht Arjen van Rijn sinds 1 juli is aangetreden als de nieuwe deken van de Haagse orde van advocaten. Hij is daarmee de toezichthouder van de Haagse balie en zit het bestuur van de Raad van de Orde voor. Ook is hij het gezicht van de Haagse advocatuur, een balie met een grote geschiedenis en veel internationale contacten.

Hij is niet de eerste deken, die uit de geledingen van De Clercq komt. Van 2009 tot 2012 vervulde Ernst van Win deze eervolle functie. De deken wordt verkozen door de advocaten in het arrondissement Den Haag, waar ook Leiden, Delft en Gouda toe behoren.

Arjen van Rijn maakt sinds 2013 als advocaat en partner deel uit van het team van De Clercq. Daarvoor was hij onder meer senior counsel bij Spigt Litigators in Amsterdam en partner bij Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn in Den Haag. Sinds 2009 is Arjen bovendien als buitengewoon hoogleraar Staatsrecht en staatkundige vernieuwing verbonden aan de University of Curaçao. Hij startte zijn carrière echter in lang vervlogen jaren in een heel ander metier: als journalist in Duitsland voor onder meer Elsevier en de KRO.

Ook interessant?