Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
IT, IE & Privacy

Nieuwe Code Reclame via E-mail per 1 januari 2012

10 januari 2012 - < 1 minuten leestijd

Het bestuur van de Stichting Reclame Code heeft een aantal nieuwe bijzondere reclamecodes goedgekeurd. Een hiervan is een nieuwe Code Reclame via E-mail. Deze code ziet op het toezenden van ongevraagde reclame via e-mail en is per 1 januari 2012 in de plaats getreden van de aparte codes (‘B-to-C’ en ‘B-to-B’).

Wat is er gewijzigd? In de vernieuwde code wordt het begrip ‘bestandseigenaar’ geïntroduceerd naast het begrip ‘adverteerder’, worden er nadere eisen gesteld aan het toestemmingsvereiste, het wijzen op het recht van verzet bij reclame via e-mail en worden er regels opgenomen voor ‘tell-a-friend acties’. Ook bevat de nieuwe code voorschriften over de informatie die aan de geadresseerde moet worden gegeven en de wijze waarop dat moet gebeuren.

De Code Reclame via E-mail is opgesteld en ingebracht bij de Stichting Reclame Code door DDMA, E-mail Associatie en de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie in samenwerking met VNO-NCW en MKB Nederland.

Verder zijn onder meer de volgende codes vernieuwd: de Reclamecode voor Kansspelen en Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken. Nieuw is de Code Publieksreclame voor Geneesmiddelen. Alle vernieuwde/nieuwe codes zijn te vinden op de website van Stichting Reclame Code: http://www.reclamecode.nl/adverteerder/default.asp?nieuwsID=436

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met ons team IT, IE & Privacy.

Ook interessant?