Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

Alle ontslagen werknemers tellen mee

Karen Helbers

9 januari 2012 - 1 minuut leestijd

Eerder schreven wij al dat de regering het calculerend gebruik van ontslag met wederzijds goedvinden ongewenst vindt als het gaat om een reorganisatie. Daarom wordt met ingang van 1 maart a.s. de Wet melding collectief ontslag (WMCO) aangepast.

Vanaf die datum tellen alle werknemers mee. Ook de werknemers met wie u onderling – dus zonder tussenkomst van de kantonrechter of UWV – afspraken maakt over de beëindiging van de arbeidsovereenkomst.

Moet u onverhoopt reorganiseren en van 20 of meer werknemers afscheid nemen? Dan dient u dit te melden bij UWV WERKbedrijf en bij de vakbonden.  Meldt u de voorgenomen reorganisatie niet, dan loopt uw bedrijf het risico dat de werknemer met wie u tevoren een beëindiging met wederzijds goedvinden was overeengekomen, zich terecht beroept op de vernietigbaarheid van de vaststellingsovereenkomst. In dat geval riskeert u dat u toch loon moet betalen alsmede de wettelijke verhoging daarover.

Uit ervaring weten wij dat een reorganisatie veelomvattend en ingrijpend is. Er komt altijd meer bij kijken dan van tevoren gedacht. Laat u daarom bijstaan door deskundigen.

Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij Karen Helbers, paralegal.

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates en de beste tips in je inbox

Ook interessant?

De oudere werknemer

14 oktober 2019 De oudere werknemer