Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Aanbestedingen

Wel of geen verplichte Gids Proportionaliteit?

Per van der Kooi

23 november 2011 - < 1 minuten leestijd

Donderdag 17 november 2011 vond een wetenschappelijke vergadering plaats van de Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht. Eén van de onderwerpen waar tijdens deze vergadering over werd gesproken was de Gids Proportionaliteit.

Eerder berichtten wij dat de nieuwe aanbestedingswet in behandeling is bij de Tweede Kamer en dat een Kamermeerderheid zich heeft uitgesproken voor de wettelijke verplichting om de Gids Proportionaliteit toe te passen.

Nadat eerder de Vereniging van Nederlandse Gemeenten aangaf bezwaren te hebben tegen verplichte toepassing van de Gids Proportionaliteit, waren zulke geluiden ook goed hoorbaar tijdens de vergadering, waar overigens niet alleen advocaten maar ook brancheverenigingen aanwezig waren. De Gids, zo werd betoogd,  is slechts geschreven ter indicatie, verplichte toepassing daarvan zou niet werkbaar zijn en zou ook leiden tot een verhoging van het aantal juridische procedures. Bovendien kent de Gids ‘open eindjes’, zo zou de Gids geen duidelijkheid verschaffen over de vraag wat dient te gebeuren bij een aanbesteding onder de drempelbedragen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij Per van der Kooi en Menno de Wijs, advocaten bouw- en aanbestedingsrecht.

Ook interessant?