Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Arbeid, Medezeggenschap & PensioenIT, IE & Privacy

Verwerking persoonsgegevens van zieke werknemers: risico’s op hoge boete

Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

Anneloes Korremans

25 augustus 2016 - 1

In het laatste nummer van het blad ArbeidsRecht (2016/27) is een artikel gepubliceerd van Marijn Storm en Anneloes Korremans over het verwerken van persoonsgegevens van zieke werknemers en het risico op hoge boetes voor werkgevers.

In het artikel bespreken Marijn Storm en Anneloes Korremans de privacy-verplichtingen die gelden voor werkgevers op het moment dat zij gegevens verwerken over zieke werknemers. De gewijzigde regels uit de publicatie ‘De zieke werknemer, Beleidsregels voor de verwerking van persoonsgegevens over de gezondheid van zieke werknemers’ van de Autoriteit Persoonsgegevens (‘AP’) worden besproken, waarbij per fase van de ziekte van de werknemer wordt besproken welke gegevens mogen worden verwerkt, wat de wettelijke bewaartermijn van deze gegevens is en hoe deze gegevens moeten worden beveiligd.

Geconcludeerd wordt dat, vanwege de recent verhoogde boetebevoegdheid van de Autoriteit Persoonsgegevens, privacy bij ondernemingen – ook ten aanzien van gegevens van werknemers – een blijvend punt van aandacht moet zijn.

Hebt u vragen of opmerkingen over dit onderwerp of het artikel? Neem dan contact op met Anneloes Korremans (advocaat arbeidsrecht)

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates en de beste tips in je inbox

Ook interessant?