Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
IT, IE & Privacy

Samen werken aan IE en Innovatie: bundel de krachten, maar wel op basis van duidelijke afspraken

Natascha van Duuren

16 februari 2016 - < 1 minuten leestijd

Steeds meer ondernemers werken samen om nieuwe en verbeterde producten, diensten en processen te ontwikkelen. Samen kennis ontwikkelen en op waarde schatten (‘valoriseren’) biedt kansen, maar alleen als er duidelijke afspraken worden gemaakt over intellectueel eigendom (IE), ook wel ‘intellectual property’ (IP), en over de samenwerking. Dit geeft richting en voorkomt dat later geschillen met grote risico’s over bijvoorbeeld het gebruik van het ontwikkelde ontstaan.

Als het aan De Clercq ligt, wordt het nodige met vooruitziende blik opgezet en vastgelegd. De Clercq is daarbij uw juridische architect en begeleidt partijen bij het opzetten en structureren van hun samenwerking, gericht op innovatie van de processen en producten, en op de exploitatie van de resultaten van de samenwerking.

Het team Technology, Data & Innovation van De Clercq heeft een  whitepaper geschreven over samenwerken aan IE en innovatie. Het whitepaper kunt u hier downloaden.

Meer weten? Neem contact op met Natascha van Duuren, partner Technology, Data & Innovation, [email protected], 071-5815308 of 06-54983766.

Ook interessant?