Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
IT, IE & Privacy

Investeren in Internet of Things leidt tot omzetgroei!

Natascha van Duuren

5 augustus 2015 - 2 minuten leestijd

Internet of Things staat op dit moment volop in de belangstelling. De ontwikkelingen gaan razendsnel en steeds meer bedrijven storten zich op deze markt of maken gebruik van een of meerdere Internet of Things toepassingen. Een voorbeeld is de slimme energiemeter. Het eerst smart device was een frisdrankenautomaat uit 1982, die kon doorgeven of er voldoende cola aanwezig was en of de cola wel koel genoeg was. Volgens IBM zijn er op dit moment 15 miljard devices met een Internet of Things- aansluiting. Gartner voorspelt dat dit er meer dan 25 miljard zullen zijn in 2020.

Tata Consultancy Services (TCS) heeft een wereldwijd onderzoek gedaan naar impact van Internet of Things op de omzet van bedrijven. Aan het onderzoek namen 795 managers van grote multinationals in verschillende sectoren deel.

Internet of Things blijkt wel degelijk vruchten af te werpen en te leiden tot een stijging van de omzet. Bij bijna één op de tien bedrijven was de omzet met 30% of meer toegenomen.

Het volgen van klanten via mobiele apps is de meest gebruikte Internet of Things toepassing. Deze toepassing wordt door bijna de helft van de respondenten gebruikt.

De belangrijkste reden voor het investeren en gebruiken van Internet of Things is het volgen van de producten en productprestaties. De maakindustrie, de reisbranche, de transportbranche en media & entertainmentbedrijven investeren het meest in Internet of Things. De zorg loopt volgens het onderzoek nog achter; dit terwijl deze branche volgens velen veel mogelijkheden en kansen biedt voor de toepassing van Internet of Things. Een van de belangrijkste redenen dat de zorg desondanks achter loopt is dat er nog veel vragen zijn op het gebied van privacy en beveiliging. En juist in de zorg worden hier strengen eisen aan gesteld.

Meer weten over de juridische aspecten van Internet of Things of over IT/privacy-gerelateerde onderwerpen? Neem contact op met Natascha van Duuren, partner IE/IT/privacy via e-mail of via 071-5815308.

Ook interessant?