Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
IT, IE & Privacy

Willem Balfoort spreekt bij JFV Grotius: “Driedimensionaal recht; over 3D printen en IE-recht”

23 februari 2015 - < 1 minuten leestijd

Mr. Balfoort (advocaat IE/IT/Privacy bij De Clercq) is gevraagd om op dinsdag 23 februari a.s. een lezing te verzorgen bij de Leidse Juridische Faculteitsvereniging. In de lezing zal mr. Balfoort ingaan op de juridische aspecten van 3D-printing. De focus zal hierbij vooral liggen op het intellectuele eigendomsrecht (IE-recht), maar ook de relevante (product)aansprakelijkheidsissues zullen ter sprake komen.

Zie ook de aankondiging op de website van de Leidse Juridische Faculteitsvereniging:

3D-printen, een veelbelovende techniek die ongekende kansen biedt. Straks kan iedereen van alles namaken, van theekopjes tot huizen, van iPhone-hoesjes tot organen.

Heel handig en fijn, totdat jouw ontwerp wordt misbruikt door anderen. Hoe kan het Intellectueel Eigendomsrecht hierop reageren? Hoe zorg je ervoor dat particulieren niet zomaar gratis met jouw product er vandoor gaan?

Dit en andere juridische aspecten komen tijdens deze lezing aan bod! Willem Balfoort van De Clercq advocaten heeft zich in een vroeg stadium in dit dynamische gebied verdiept en gespecialiseerd en kan alles vertellen over de juridische kant van het 3D-printen.

Op dinsdag 24 februari heb je de kans om tijdens een lezing alles hierover te weten te komen. De heer Balfoort kan hoogstwaarschijnlijk al je prangende vragen met betrekking tot 3D-printen beantwoorden.

De lezing vindt plaats om 17.00 in B0.41. Wees er dus bij!

Ook interessant?