Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Algemeen

Onderzoek naar vergoeding kosten voor de OR

6 juni 2011 - < 1 minuten leestijd

In de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) is in artikel 22 opgenomen dat de kosten die redelijkerwijs noodzakelijk zijn voor de vervulling van de taak van de OR, voor rekening komen van de ondernemer.

Gwen de Bles, student-stagiaire in het Arbeidsrechtteam van De Clercq, schrijft haar scriptie over deze kostenvergoeding. Concreet onderzoekt zij of artikel 22 WOR de onafhankelijkheid en deskundigheid van OR-leden, en daarmee de kwaliteit van de medezeggenschap in de kleinere ondernemingen (minder dan 100 werknemers), voldoende waarborgt, of dat aanpassing van deze regeling wenselijk is.

Om haar onderzoek op zo goed mogelijke wijze te kunnen doen, is input nodig van OR leden. Bij voorkeur voorzitters van de OR. Mocht u OR lid zijn bij een bedrijf met minder dan 100 werknemers, dan zouden wij het zeer op prijs stellen als u Gwen zou willen helpen door de enquête in te vullen op: www.thesistools.com/web/?id=191045. Bij vragen of opmerkingen is Gwen te bereiken op or.enquete@gmail.com.

Heeft u vragen over de Wet op de Ondernemingsraden of wilt u meer weten over deze wet? Dan kunt u terecht bij ons team Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen.

Ook interessant?