Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Franchiserecht

Nader overleg Tweede Kamer franchisewetgeving

16 juni 2014 - < 1 minuten leestijd

Zoals eerder in deze weblog aangekondigd (zie hier) hebben afgelopen donderdag (12 juni 2014) de fracties van de PvdA, VVD, D66, SP, GroenLinks, PVV, ChristenUnie en CDA gediscussieerd met minister Kamp over de wenselijkheid van aanvullende franchise wetgeving.

Tijdens deze bijeenkomst van de Commissie voor Economische zaken bleek dat een groot gedeelte van de aanwezige fracties niet onwelwillend tegenover een aanvullende regeling stond. Wel werd er aangeven dat aanvullend onderzoek naar de materie wenselijk zou zijn, waarbij zo nodig ook onderzoek zou worden gedaan naar landen die reeds franchisewetgeving hebben. De minister herhaalde zijn eerdere standpunt (zie hier) dat hij geen noodzaak zag tot aanvullende franchise wetgeving. Wel was hij bereid om eventueel te kijken naar het opzetten van een Geschillencommissie Franchise. Ook was de minister bereid om te bekijken of de bewijslast in een procedure in bepaalde gevallen ten gunste van de franchisenemer omgedraaid zou kunnen worden.

Binnenkort zal waarschijnlijk het verslag van het algemeen overleg (VAO) op de plenaire agenda van de Tweede Kamer geplaatst worden. Er zullen dan moties ingediend kunnen worden door de fracties. Deze blog zal daar uiteraard nader aandacht aan besteden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Menno de Wijs, advocaat, m.dewijs@declercq.com

Ook interessant?