Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
AanbestedingsrechtIT, IE & Privacy

2018: Het jaar van beoordelingscommissies bij IT-aanbestedingen

5 september 2019 - 1 minuut leestijd

Vorig jaar schreven Menno de Wijs en Per van der Kooi een artikel over de kansen bij IT-aanbestedingen. Een glazen bol hadden zij toen niet en daarom moesten zij het doen met de ontwikkelingen die zij zagen in de rechtspraak over het daaraan voorafgaande jaar. Zij voorspelden dat één trend die zij in 2017 opmerkten, zou doorzetten in 2018: procedures over de handelwijze van beoordelingscommissies. Die voorspelling kwam uit.

In augustus verscheen opnieuw een artikel van hen in het vaktijdschrift AG-Connect. In dit artikel gaan zij verder in op de ontwikkelingen die zij hebben gesignaleerd in 2018. Wilt u het hele artikel lezen? Klik dan hier.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met een van onze specialisten Aanbestedingsrecht.

Per van der KooiPer is advocaat sinds 1993 en werkt sinds 2001 bij De Clercq. Hij studeerde rechten aan de Universiteit Leiden en rondde in 2007 aan de Vrije Universiteit Amsterdam cum laude de postdoctorale opleiding Aanbestedingsrecht af. Voor zijn overstap naar De Clercq werkte Per enkele jaren als docent Praktijkleer (onderhandelen en pleiten) bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Ook was hij enige tijd gastdocent Huurrecht aan de Universiteit Leiden. Naast zijn werk als advocaat is Per co-auteur van de Kennisbank Inkoop en Aanbesteden.

Menno de WijsIn 2009 studeerde Menno aan de Universiteit Leiden af in Civiel recht, op het onderwerp ‘Rechtsbescherming bij aanbestedingen’. Aansluitend startte hij zijn juridische loopbaan als advocaat bij De Clercq. In zijn drang naar permanente ontwikkeling volgt Menno sinds zijn afstuderen doorlopend vak-gerelateerde cursussen en studiedagen, onder meer bij het Juridisch PAO van de Universiteit Leiden en de Academie voor de Rechtspraktijk.

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates en de beste tips in je inbox

Ook interessant?