Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Overzicht Delen
Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

Nieuw ontslagrecht: ‘voorsorteren’ heeft zeker zin!

Henriëtte van Baalen

6 mei 2014 - < 1 minuten leestijd

Als u een nieuwe werknemer heeft gevonden, raden we u aan nu alvast een arbeidsovereenkomst op papier te zetten; ook (of juist) als de arbeidsovereenkomst pas ingaat na 1 juli a.s. Arbeidsovereenkomsten die voor de inwerkingtreding van de Wet werk en zekerheid zijn aangegaan, maar een ingangsdatum kennen die ligt na de inwerkingtreding, vallen namelijk nog onder het huidige recht.

Voor u als werkgever heeft dit het voordeel dat u met de werknemer in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd een proeftijd mag overeenkomen. Ook een concurrentiebeding behoort dan nog tot de mogelijkheden. Minister Asscher heeft dit bevestigd in de memorie van antwoord bij de Wet werk en zekerheid.

Tijdens ons seminar over de Wet werk en zekerheid op 20 mei a.s. geven we u graag meer informatie over de wijzigingen in flexibele arbeidscontracten, het ontslagrecht, de transitievergoeding en het nieuwe procesrecht.

Nu alvast meer tips om voor te sorteren? Klik dan hier voor het artikel dat we enige tijd geleden op deze website plaatsten.

Karen Helbers, paralegal

Ook interessant?