Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
IT, IE & Privacy

Juridische haken en ogen aan 3D-printen

13 februari 2014 - < 1 minuut leestijd

In de nieuwste editie van de ‘AutomatiseringGids’ zetten Natascha van Duuren (partner en advocaat IE/IT/Privacy) en Willem Balfoort (advocaat IE/IT/Privacy) uiteen dat de snelle technische ontwikkelingen op het gebied van 3D-printing de nodige juridische vragen oproepen.

Hoe zit het met het auteursrecht en de daarmee samenhangende thuiskopie-exceptie? En wat is de rol van andere intellectuele eigendomsrechten, zoals het octrooirecht, merkenrecht en modellenrecht? En wie is aansprakelijk voor 3D-geprinte objecten die schade veroorzaken? Lees het artikel hier.

De IE/IT-recht advocaten van de Clercq hebben een unieke expertise op het gebied van 3D-printing. Zowel Natascha van Duuren, Teun Pouw als Willem Balfoort hebben zich al in een vroeg stadium verdiept in 3D-printing en hebben verschillende publicaties, presentaties en workshops over dit onderwerp op hun naam staan. Zo hebben Natascha van Duuren en Willem Balfoort gesproken over de juridische aspecten van 3D-printing op onder meer het event ‘3DprintNL’ en tevens deelgenomen in het expertpanel. Daarnaast zullen Natascha en Willem in juni 2014 spreken op het 1st Annual World Congress of 3D Printing in Dalian, China over het onderwerp “Legal aspects of 3D Printing from a European perspective”.

 

Ook interessant?