Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

De MRI-specialisten van De Clercq staan voor u klaar!

Henriëtte van Baalen

10 februari 2014 - < 1 minuut leestijd

Hanteert uw organisatie de arbeidsvoorwaardenregeling Methode Rangordenen Inconveniënten (MRI)? Dan bent u bij het MRI-team van De Clercq aan het goede adres. Wij adviseren u graag over een efficiënte en succesvolle aanpak. Dat doen we voor zowel ondernemingsraden als voor de werkgever. Wij hebben ervaring met alle arbeidsrechtelijke aspecten.

De MRI is een regeling voor het rangordenen en waarderen van functies naar structurele inconveniënten. De MRI geeft, kort gezegd, de werknemer recht op een toeslag voor de aan de functie verbonden werkzaamheden die onder bezwarende omstandigheden moeten worden verricht. Denk bijvoorbeeld aan de vuilnisman die handmatig vuilniszakken in de vuilnisauto moet doen of de groenmedewerker die handmatig takken moet snoeien.

Vaak wordt bijvoorbeeld vergeten dat bij het (drie) jaarlijks vaststellen van het arbobeleid de MRI moet worden geactualiseerd. Wij helpen u graag verder met een duidelijk stappenplan en tijdpad.

Wij geven een praktische cursus en adviseren over onder meer:

  • de werking en juiste toepassing van het MRI-systeem in vier stappen
  • het doorgronden van de MRI-systematiek met de onderliggende regelgeving
  • het doorlichten van de inconveniënten binnen uw organisatie
  • het creëren van draagvlak bij de medewerkers
  • het opstellen van een stappenplan, communicatieplan en tijdpad
  • de rol van de vakbonden en een goede samenwerking
  • het instemmingsrecht van de ondernemingsraad
  • het toetsen van de MRI bij het vaststellen van het arbobeleid

We werken altijd op offerte basis zodat u tevoren weet waar u aan toe bent. We bieden u een MRI-eerstelijnsdossier waarbij tegen een aantrekkelijk vast tarief wordt geadviseerd. Graag komen we vrijblijvend kennismaken, neemt u dan contact op met Ernst van Win

Ook interessant?