Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Franchiserecht

Vakcentrum mengt zich in de discussie over franchise wetgeving

2 februari 2014 - < 1 minuten leestijd

In het november nummer van Het Nederlands Juristenblad (lees hier)  is een lans gebroken voor een specifieke wettelijke regeling omtrent franchising.
Mede naar aanleiding hiervan zijn er door de Tweede Kamer vragen gesteld aan de ministers, doch deze hebben in hun reactie aan de Kamer laten weten geen noodzaak te zien tot nadere regelgeving, alhoewel de  Europese Erecode Inzake Franchising kennelijk wel als nuttig wordt gezien (lees hier)

Er kunnen echter kanttekeningen gezet worden bij de juistheid van de reactie van de ministers (lees hier). In een reactie op de geplaatste kanttekeningen heeft de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) laten weten dat zij geen voorstander is van regelgeving omtrent franchising.

Onlangs heeft ook het Vakcentrum zich gemengd in de discussie. Zij is van mening dat specifieke regelgeving gewenst is (zie hier).

De discussie omtrent al dan geen specifieke regelingen omtrent franchising gaat dan ook onverkort door. Deze website zal u op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Menno de Wijs, advocaat, [email protected]

Ook interessant?