Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Vastgoed, Overheid & Notariaat

Nu ook koopgarantregeling voor ontwikkelaars

Per van der Kooi

7 april 2011 - < 1 minuten leestijd

Met ingang van 30 maart jl. geldt de zogenaamde Koopgarantregeling ook voor projectontwikkelaars. Tot dan toe gold de regeling alleen voor corporaties. Kern van de regeling was dat de koper van een koopgarantwoning een korting op de marktwaarde kreeg, maar daarvan wel volledig eigenaar werd.. De corporatie garandeerde daarbij de terugkoop van de woning, waarbij de waardestijging of –daling volgens een vooraf vastgestelde sleutel werd verdeeld.

Ontwikkelaars mogen nu woningen tot een prijs van € 240.000,- (inclusief korting) verkopen, waarbij zij eigenaar blijven voor het percentage waarvoor korting is gegeven. Voor het overige is de regeling in essentie gelijk aan die voor corporaties.

Alleen over de gekorte koopprijs dient btw te worden betaald, de resterende btw wordt geheven als de woning wordt teruggekocht. Over de stichtingskosten hoeft geen btw te worden afgedragen.

De verwachting is dat veel woningen met korting worden aangeboden en dat koopwoningen vooral voor starters meer bereikbaar worden.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Per van der Kooi en Menno de Wijs, advocaten bouwrecht en aanbestedingsrecht

 

Ook interessant?