Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
IT, IE & Privacy

Bijeenkomst 071-ICT op 3 december 2013

Natascha van Duuren

6 december 2013 - 2 minuten leestijd

Op 3 december jl. vond een geslaagde bijeenkomst plaats van 071-ICT in de Home Town Lounge in Leiden.

Op de zeepkist stond Amos Kater, Business Unit Manager Mobile van het bedrijf UL Transaction Security. Hij gaf de aanwezigen een update over het project Mobiel betalen in Leiden.

ABN AMRO, ING en Rabobank introduceerden in samenwerking met MasterCard, KPN en de gemeente Leiden de mogelijkheid om tijdens een periode van drie maanden te betalen met een smartphone. Ongeveer 1.000 consumenten en ruim 100 ondernemers nemen hieraan deel. De proef is tot nu toe zeer positief verlopen. In de eerste anderhalve maand van de proef is er 15.000 maal afgerekend met een mobiele telefoon. De proef met het mobiel betalen in Leiden wordt dan ook verlengd tot het einde van het jaar. In de eerste anderhalve maand van de proef is er 15.000 maal afgerekend met een mobiele telefoon. De drie grote banken achter de test, ABN AMRO, Rabobank en ING, zeggen met het verlengen van de proef te willen kijken hoe het werkt in de drukke decembermaand. Amos Kater beloofde de aanwezigen ons op de hoogte te houden van de verdere ontwikkelingen op het gebied van mobiel betalen. Voor meer informatie: www.ul-ts.com.

De eerste spreker was Marcel Bos van Specialisterren – “Duurzaam ondernemen zoals het is bedoeld”. Deze organisatie heeft als doel mensen met een normale of hogere begaafdheid en een stoornis in het autisme spectrum (ASS) economische zelfstandigheid te laten verwerven in de ICT. Alle testers bij Specialisterren hebben een vorm van autisme (ASS). De werkzaamheden worden daarom op een gestructureerde wijze aangeboden. Medewerkers van Specialisterren leveren dagelijks eenduidige testplannen, testscripts, testmodellen, incident reports en rapportages, zowel in het Nederlands als in het Engels. Specialisterren is volgens Marcel Bos  de ultieme duurzame onderneming. Alle medewerkers die testwerkzaamheden uitvoeren zouden normaliter niet of nauwelijks deelnemen aan het arbeidsproces. De door Specialisterren aangepaste inrichting van de werkomgeving maakt dit wel mogelijk. Specialisterren is voor opdrachtgevers. De testfactory aanpak is tegelijkertijd erg interessant voor opdrachtgevers vanwege de hoogwaardige dienstverlening van het bedrijf. Specialisterren is een normaal gerund bedrijf: er moet gewoon gepresteerd worden en geld worden verdiend. Het zijn geen banen waar voortdurend subsidie bij moet. Al met al duurzaamheid zoals het is bedoeld, zo vertelde Marcel Bos vol overgave. Meer informatie over Specialisterren: www.specialisterren.nl.

Tot slot was het woord aan Mark Barzilay over test automatisering: Maak het begrijpelijk voor alle betrokkenen! De presentatie van Mark Barzilay ging over een van de valkuilen van test automatisering. Men wil ‘alles’ automatiseren en zo testers vervangen. Een test suite is echter bedoeld als hulp bij het test process. Overzichtelijkheid in testresultaten is hierbij van cruciaal belang voor het slagen van test automatisering. Mark Barzilay gaf uitleg en tips voor het opzetten van zowel kleine als grote test automatisering suites. Meer informatie: www.spritecloud.com

Ook interessant?