Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

Geen vergoeding voor gedetineerde werknemer

14 december 2011 - < 1 minuut leestijd

Werknemer is sinds 10 september 1990 werkzaam bij werkgever. Vanaf eind april 2011 is hij niet meer op het werk verschenen. Pas in september 2011 laat werknemer weer iets van zich horen.

Achteraf blijkt dat werknemer in detentie heeft gezeten wegens drugssmokkel en het exploiteren van een wietkwekerij. Werkgever laat werknemer toch toe tot het werk en probeert de arbeidsverhouding te hervatten. Dit lukt niet en de werkgever verzoekt om ontbinding van de arbeidsovereenkomst.

De kantonrechter ontbindt de arbeidsovereenkomst wegens een verstoorde arbeidsverhouding. De kantonrechter kent geen vergoeding toe. Werkgever kan namelijk geen verwijt worden gemaakt, aangezien hij werknemer niet direct de deur heeft gewezen, maar eerst nog met hem in gesprek is gegaan om te kijken of de arbeidsverhouding toch kan worden hervat na zes maanden detentie. Die kans heeft werknemer niet benut, want hij heeft zich eisend en bedreigend opgesteld. De kantonrechter meent dan ook dat het volledig aan de werknemer te wijten is dat de arbeidsovereenkomst wordt ontbonden.

Voor vragen of meer informatie kunt u terecht bij een van de specialisten van het team Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

Ook interessant?