Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
IT, IE & Privacy

Ook actief in Caribisch Nederland? Registreer uw merk voor Bonaire, St. Eustatius en Saba

7 november 2011 - < 1 minuten leestijd

Sinds 10-10-10 is het mogelijk om uw merk te registreren voor de eilanden Bonaire, St. Eustatius en Saba (‘BES’). Deze eilanden zijn bijzondere gemeenten van Nederland.

Benelux-merken zijn niet automatisch geldig op de BES-eilanden. Indien u uw merk ook beschermd wilt hebben op de BES-eilanden, dan dient uw merk te zijn ingeschreven in het Caribisch Nederlands merkenregister. Op basis van een Caribisch Nederlandse inschrijving kunt u optreden tegen het gebruik of de registratie door derden van uw merk of daarmee overeenstemmende tekens binnen de BES-eilandengroep. U kunt niet alleen optreden tegen latere Caribisch Nederlandse merken, maar tegen alle in Caribisch Nederland geldige merken, dus ook Internationale merken met geldigheid in Caribisch Nederland.

De Clercq verzorgt zonder tussenkomst van derden de registratie van uw merk in het Caribisch Nederlands merkenregister. Heeft u interesse, neemt u dan voor meer informatie en tarieven contact op met Teun Pouw, advocaat intellectueel eigendomsrecht / merkengemachtigde.

Ook interessant?