Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Aanbestedingen

De eigen verklaring bij aanbestedingen; we gaan vooruit

1 juni 2010 - < 1 minuten leestijd

Als het aan de Minister van Economische Zaken ligt, zo valt te lezen in een nieuwsbericht van de Rijksoverheid van 27 mei jl., komt er een handleiding bij de nieuwe Aanbestedingswet waardoor alle overheden dezelfde aanbestedingsprocedures gaan volgen. Daarin worden de stappen beschreven hoe een aanbestedingsprocedure moet worden doorlopen en welke eisen gesteld mogen worden. Die moeten in verhouding komen te staan tot de opdracht.

De nieuwe Aanbestedingswet wordt voor de zomer naar de Tweede Kamer verstuurd. Vooruitlopend op de inwerkingtreding van die wet voert de Rijksoverheid al deze zomer de in die wet geregelde ´eigen verklaring´ bij aanbestedingen in, waarmee de inschrijver verklaart te voldoen aan de eisen die aan de inschrijving worden gesteld. Alleen de inschrijver die de opdracht gegund krijgt moet vervolgens schriftlijke bewijsstukken overleggen.

Dat scheelt op voorhand een hoop bomen en gedoe.

Om met een recente commercial te spreken: we gaan vooruit!

Voor vragen of het delen van uw eigen ervaringen op het terrein van het aanbestedingsrecht kunt u terecht bij Per van der Kooi en Menno de Wijs, advocaten bouwrecht en aanbestedingsrecht.

Ook interessant?