Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Aanbestedingen

Regeling wijziging aanbestedingsplicht corporaties in werking

Menno de Wijs

27 juni 2011 - < 1 minuten leestijd

Eerder al schreven wij dat de plicht voor woningcorporaties om de bouw van en werkzaamheden aan hun maatschappelijk vastgoed Europees aan te besteden zou komen te vervallen. De regeling waarin dat is bepaald treedt morgen, 28 juni 2011, in werking.

Let wel: de bouw van en onderhoud aan maatschappelijk vastgoed moet nog wel worden aanbesteed, maar corporaties kunnen voortaan zelf kiezen hoe zij dat doen. Dat mag vanzelfsprekend wel nog steeds door een Europese aanbesteding maar kan thans ook door een eenvoudigere nationale of onderhandse procedure te volgen.

Maatschappelijk vastgoed is de grote noemer voor onroerend goed met een publieke functie, zoals scholen, gezondheidscentra, culturele centra en sportaccommodaties. De eigen kantoren van corporaties vervullen niet direct een sociaal-maatschappelijke functie, maar vallen toch onder dit begrip.

Wilt u weten waarom, of hebt u andere vragen op het terrein van het aanbestedingsrecht? Per van der Kooi en Menno de Wijs, advocaten bouwrecht en aanbestedingsrecht, beantwoorden uw vragen graag.

Ook interessant?