Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Algemeen

Mogen wij onze nieuwe Haagse partners aan u voorstellen?

8 oktober 2013 - 2 minuten leestijd

De Clercq Advocaten en Notarissen heeft op 1 juli een kantoor aan het Lange Voorhout 92 in Den Haag geopend.

Vanuit Den Haag bieden de advocaten van De Clercq (het notariaat volgt later) vrijwel alle juridische expertise die de zakelijke markt en de non-profit sector nodig hebben. Speciale aandachtspunten zijn de culturele sector, onderwijs- en zorginstellingen, woningcorporaties, commercieel vastgoed en DGA’s en familiebedrijven.

Onno de Bruijn, Ernst Enschedé, Marianne Schaepman, Hilde Bremer en Arjen van Rijn hebben zich recentelijk aan De Clercq verbonden om de Haagse praktijk te helpen uitbouwen.

Onno de Bruijn is na zijn terugtreden als notaris en partner bij Houthoff Buruma als associate partner verbonden aan De Clercq. Onno is een veelgevraagd adviseur op het gebied van onroerend goed voor ondernemingen, maar geniet in Den Haag ook veel bekendheid bij private clients.

Ernst Enschedé heeft een lange carrière achter de boeg, onder andere in het bedrijfsleven (Koninklijke Joh. Enschedé) en als partner bij Blackstone Westbroek en later Houthoff Buruma. Hij zet nu zijn rijke praktijkervaring op het gebied van ondernemingsrecht en litigation als associated partner in ten behoeve van De Clercq.

Marianne Schaepman heeft ervaring in bouwrecht en projectontwikkeling opgedaan in de advocatuur (o.a. Houthoff Buruma) en in het bedrijfsleven. Zij is tevens raadsheer (plaatsvervanger) bij het Hof Amsterdam. Marianne is als associated partner aan De Clercq verbonden ter versterking van het vastgoedteam.

Hilde Bremer is sinds 2001 als kandidaat-notaris werkzaam geweest bij Houthoff Buruma. Hilde, die een specialist is in vastgoedtransacties en projectontwikkeling, werkt nu als legal counsel bij De Clercq.

Arjen van Rijn is zijn carriere gestart als journalist en wetenschapper. Vanaf 1995 is hij als advocaat en partner werkzaam geweest voor Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn en Spigt Litigators. Sinds 2009 is Arjen buitengewoon hoogleraar Staatsrecht en staatkundige vernieuwing aan de University of Curaçao. Arjen is gespecialiseerd in staats- en bestuursrecht en het onrechtmatig handelen van overheden. Arjen is vanaf 1 oktober 2013 verbonden aan De Clercq als partner bestuursrecht.

Gezamenlijk met haar nieuwe Haagse partners verwacht De Clercq haar praktijk in Den Haag snel uit te kunnen breiden.

 

Blijf op de hoogte

Ontvang de laatste updates en de beste tips in je inbox

Ook interessant?