Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Overzicht Delen
IT, IE & Privacy

Serious Game MINI-Vrem wint Future of Health Award

1 juli 2013 - < 1 minuten leestijd

Op het Digitale Zorg Event dat afgelopen week in Utrecht  werd gehouden, heeft het serious game MINI-Vrem de Future of Health Award van 200.000 euro gewonnen. MINI-Vrem kreeg uiteindelijk de meeste stemmen en liet hiermee de vier overige genomineerden achter zich.

Mini-VREM is een zogenaamd ‘serious game’ en heeft als doel om levens te redden. De Italiaanse trauma-arts Federico Semeraro werd in zijn dagelijks werk geconfronteerd met het schokkende feit dat 80 procent van de patiënten met een hart(circulatie)stilstand die bij hem binnen worden gebracht, overlijden omdat ze niet of te laat zijn gereanimeerd. Naar aanleiding van deze ervaring, heeft de arts uit Bologna besloten een game te ontwikkelen dat dit probleem moet aanpakken. Door gebruik te maken van Kinect technologieën, leren zowel kinderen als volwassen te reanimeren. Het voordeel van een ‘serious game’ als deze is dat iedereen thuis op een laagdrempelige manier kan leren te reanimeren, wat uiteindelijk (vele) levens kan redden.

Een aantal van onze advocaten is gespecialiseerd in e-Health en ‘serious games’. Heeft u vragen hierover, dan kunt u contact opnemen met Natascha van Duuren (partner en advocaat IT, IE & Privacy)

Ook interessant?