Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Overzicht Delen
Arbeid, Medezeggenschap & Pensioen

Per 1 juni 2013 Nieuwe Wet Modern Migratiebeleid (MoMi) van kracht

11 maart 2013 - < 1 minuten leestijd

De nieuwe Wet Modern Migratiebeleid (MoMi) wordt met ingang van 1 juni 2013 ingevoerd. Aanvragen om een verblijfsvergunning kunnen sneller worden afgehandeld door de samenvoeging van de aanvraagprocedures voor een machtiging voorlopig bedrijf en voor een verblijfsvergunning en ook de invoering van de versnelde procedure voor erkende referenten.

Vanaf de invoering van deze nieuwe wet heeft een immigrant een referent nodig. Er hoeft nog maar één aanvraag om een verblijfsvergunning te worden ingediend. Het is dus niet langer nodig om een afzonderlijke procedure voor een machtiging voorlopig verblijf te voeren. Ook kunnen reguliere verblijfsvergunningen, zoals vergunningen voor arbeid, studie en gezinshereniging, voor een langere duur worden verleend. Er zijn minder vaak verlengingen nodig. Met de invoering van de nieuwe Wet Momi kan ook makkelijker worden gewisseld van werkgever of onderwijsinstelling zonder dat er een nieuwe vergunning nodig is.

Voor meer informatie over de Wet Modern Migratiebeleid (MoMi) kunt u terecht bij de specialisten van het team Grensoverschrijdende Arbeid van De Clercq Advocaten ∙ Notarissen.

Fadjar Schouten-Korwa, advocaat bestuursrecht en arbeidsrecht

Ook interessant?