Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Overzicht Delen
IT, IE & Privacy

De Clercq draagt bij aan uitvoeringsprogramma ‘ICT Zuidvleugel’

Natascha van Duuren

17 oktober 2012 - < 1 minuten leestijd

Op 1 oktober jl. is de Kennisalliantie samen met haar partners gestart met het uitvoeringsprogramma ‘ICT Zuidvleugel’. Reden? In de driehoek Leiden – Haaglanden – Rotterdam barst het van ICT-talent dat slimme technologie bedenkt. Maar in tegenstelling tot regio’s als Amsterdam, Twente en Eindhoven is hier nog te weinig samenwerking. Meer samenwerking tussen ICT-bedrijven en met sterke Zuid-Hollandse clusters zorgt voor baanbrekende innovatieprojecten waarmee ICT Zuidvleugel (inter)nationaal een eigen profiel krijgt.

Projectdeveloper bij de Kennisalliantie, Pieter van Prooijen, is ambitieus. Hij wil met alle partners een gezamenlijke agenda opstellen om de ICT-sector op korte termijn op te stuwen tot een herkenbaar merk in Europa met een aansprekend portfolio van innovatieprojecten. Onderzoek en projectontwikkeling wordt mogelijk gemaakt met steun van Stadsgewest Haaglanden en de Provincie Den Haag.

Cross-sectoraal innoveren met ICT betekent dat er innovatiekansen onderzocht zullen worden in samenwerking met Greenports, Logistiek, Transport, Ruimtevaarttechnologie, Open Data, Watertechnologie, Deltatechnologie en de sterk opkomende Biobased Technologie. Dit innovatieprogramma ICT is een initiatief van de Kennisalliantie in lijn met het Zuidvleugel schaalsprongprogramma cross-sectorale ICT-applicaties. De bestuurlijk trekker is de heer Bas Verkerk. Minister Verhagen heeft ICT benoemd als een ‘Innovatie As’ in alle negen economische Topsectoren.

Partners
Gemeente Delft
Gemeente Den Haag
Stadsgewest Haaglanden
ICT-Kring Delft
ICT-Kring Den Haag
ICT-kring Leiden
ICT-kring Zoetermeer
Provincie Zuid-Holland

Middels diverse bestuursfuncties bij de Kennisalliantie-partners is De Clercq Advocaten Notarissen betrokken bij dit prachtige programma. Uiteraard blijven wij u op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen.

Natascha van Duuren, partner IE/ICT

Ook interessant?