Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
IT, IE & Privacy

Gebruiksvoorwaarden EU-logo vastgesteld

11 september 2012 - < 1 minuten leestijd

Op 8 september jl. is de “Administratieve overeenkomst met de Raad van Europa inzake het gebruik van het EU-logo door derden” gepubliceerd. Hierin zijn de regels vastgelegd met betrekking tot het gebruik van het EU-logo.

Het gebruik van het EU-logo en/of delen daarvan is toegestaan voor niet-commercieel en commercieel gebruik, tenzij:

a) door dat gebruik ten onrechte de indruk wordt gewekt of wordt verondersteld dat er een verband bestaat tussen de gebruiker en een van de instellingen, organen of instanties van de Europese Unie of de Raad van Europa;

b) door dat gebruik het publiek ten onrechte zou kunnen denken dat de gebruiker wordt gesteund of gesponsord door of de goedkeuring of instemming heeft gekregen van een van de instellingen, organen of instanties van de Europese Unie of de Raad van Europa;

c) dat gebruik gepaard gaat met een doelstelling of activiteit die onverenigbaar is met de doelstellingen en beginselen van de Europese Unie of de Raad van Europa of die anderszins onwettig is.

Pas op: bovenstaande gebruiksvoorwaarden leveren geen toestemming op om het EU-Logo te deponeren als merk. Lees hier het besluit.

Teun Pouw, advocaat IE-ICT recht

Ook interessant?