Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Aanbestedingen

Behandeling wetsvoorstel Aanbestedingswet

Per van der Kooi

6 september 2012 - < 1 minuten leestijd

Op 14 februari 2012 is de nieuwe Aanbestedingswet aangenomen door de Tweede Kamer. Eerder schreven wij al dat de Aanbestedingswet een aantal aanbestedingsregelingen zal vervangen met als doel duidelijke(re) regelgeving. Dit zou er onder andere toe moeten leiden dat het MKB een eerlijkere kans krijgt om een overheidsopdracht binnen te halen.

Ook schreven wij eerder dat deze Aanbestedingswet op een aantal onderdelen nader zal worden ingevuld met behulp van een AMVB, het Aanbestedingsbesluit. Het Aanbestedingsbesluit – uitgaande van het huidige concept – zal onder andere bepalen dat de Gids Proportionaliteit verplicht moet worden toegepast.

Op dinsdag 11 september 2012 zal de Eerste Kamer het voorstel voor de Aanbestedingswet behandelen. Gelijktijdig met deze behandeling zal de Eerste Kamer het Aanbestedingsbesluit behandelen. De Tweede Kamer zal het Aanbestedingsbesluit echter niet eerder dan 8 oktober 2012 behandelen. Daarna moet het Aanbestedingsbesluit ook nog langs de Raad van State voor advies.

Het wordt dus nog spannend of de Aanbestedingswet en het Aanbestedingsbesluit op 1 januari 2013 of op 1 juli 2013 in werking zullen treden. Wij houden u op de hoogte.

Per van der Kooi en Menno de Wijs, advocaten Bouw- en Aanbestedingsrecht

Ook interessant?