Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu
Vastgoed, Overheid & Notariaat

Officieel ja tegen de Rijnlandroute

Per van der Kooi

3 juli 2012 - < 1 minuten leestijd

De provincie Zuid-Holland heeft 27 juni jl officieel ja gezegd tegen de RijnlandRoute. De volgende stap is de terinzagelegging van het voorontwerp van het inpassingsplan en de MER. Daarmee gaat een zeer complex en grootschalig project de tweede fase in.

Tijdens de terinzagelegging kunnen zienswijzen worden ingediend, hetgeen tot een bestuursrechtelijke procedure kan leiden.
Aandachtsgebieden binnen het project zijn niet alleen de ruimtelijke ordening, maar ook infrastructuur en milieu (lees de aanleg en het onderhoud van wegtrace’s, kruisingen, tunnels en fietspaden), de projectfinanciering en planning & control.

Roland Mans en Kees Zwinkels onderzoeken de toepassing van de meer dan 30 relevante richtlijnen & verordeningen, nationale wetten, overeenkomsten en standaarden.  Een centraal issue is het beoordelen van de coördinatiemogelijkheden tussen de relevante regelgeving. Daarnaast worden de doorlooptijden mede beïnvloed door de verschillende alternatieven voor de realisatie van de RijnlandRoute.

Ook interessant?