Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Internationaal


Hoewel Nederland een klein land is, wordt het beschouwd als een van de ‘mainports’ naar de rest van Europa. Als gevolg hiervan hebben een groot aantal bedrijven besloten hun hoofdkantoor in Nederland te vestigen. In de loop der jaren hebben we veel van deze bedrijven geholpen bij het opzetten en opstarten van hun organisaties in volledige overeenstemming met het Nederlandse arbeidsrecht, ondernemingsrecht, publiekrecht en fiscaal recht.

Door de Brexit en de groeiende economie merken we dat veel meer buitenlandse bedrijven voornemens zijn hun hoofdkantoor naar Nederland te verplaatsen. De vraag naar juridische dienstverlening door lokale specialisten is groter dan ooit. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, heeft De Clercq Advocaten Notariaat een taskforce opgericht die gespecialiseerd is in het begeleiden van buitenlandse bedrijven bij de voorbereiding op de toekomst.

Onze International Desk begeleidt u bij het eerste proces van het oprichten van een Nederlandse dochteronderneming. Vervolgens streven we naar een langdurige relatie met de betrokken bedrijven. Dat doen wij bijvoorbeeld door het delen van onze kennis via blogs en nieuwsbrieven, seminars en trainingen. En natuurlijk specifiek hands-on advies en juridische vertegenwoordiging indien nodig.

Onze International Desk werkt nauw samen met belastingadviseurs en accountants met uitgebreide internationale ervaring om onze klanten van alle benodigde informatie te voorzien. We zijn actieve leden van de European Employment Lawyers Association (EELA). Bovendien zijn we lid van IR Global, het grootste multidisciplinaire netwerk voor professionele services ter wereld (meer dan 155 rechtsgebieden). Door dit lidmaatschap hebben wij een sterke relatie opgebouwd met diverse buitenlandse bedrijven die juridisch, accountancy en financieel advies geven. We zijn dan ook in staat om bedrijven te verwijzen naar hoogwaardige expertise in het buitenland en indien nodig samen te werken met deze bedrijven.