Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Wnra: wat kunt u doen in de overgangsperiode?

Datum en tijdstip
14 februari 2019 11:00

Het zal u niet ontgaan zijn: met de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren wordt per 1 januari 2020 de normalisering een feit. Hiermee gaat voor de meeste overheidswerkgevers en ambtenaren het private arbeidsrecht gelden. Ambtenaren krijgen straks een arbeidsovereenkomst in plaats van een eenzijdige publiekrechtelijke aanstelling. De arbeidsvoorwaarden worden geregeld in – nog af te sluiten – cao’s en niet meer in rechtspositieregelingen.

De normalisering zal veel veranderingen teweeg brengen in de ambtelijke organisatie. Overheidswerkgevers en vakorganisaties moeten zorgen voor het afsluiten van nieuwe cao’s, ambtenaren moeten worden geïnformeerd over hun gewijzigde rechtspositie en personeelsmedewerkers, arbeidsjuristen en managers moeten worden bijgeschoold, etc.

Tijdens het webinar komt de overgangsperiode rond de normalisering aan bod. Daarbij komen interessante onderwerpen voorbij, zoals het ontslagrecht, bijzondere arbeidsrechtelijke bedingen, het wel of niet opstellen van een arbeidsovereenkomst, de rol van het personeelshandboek, het cao-recht en de medezeggenschap. Ook heeft u de mogelijkheid om direct uw vragen te stellen aan onze specialist en uiteraard krijgt u het webinar achteraf toegestuurd.

Wilt u in 1 uur worden bijgepraat over dit actuele onderwerp? Schrijf u dan direct in!

Ook interessant?

OR Live

11 oktober 2023 09:00 OR Live