Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Uitreiking Boom Basics Advocatentuchtrecht

Locatie
WTC Den Haag, restaurant Mondano
Datum en tijdstip
20 november 2019 16:00

De advocatuur staat onder druk. Denk aan de recente aanslagen en dreigementen, alsmede het gebrek aan geld voor de gefinancierde rechtshulp. De Orde heeft zelf haar zaken goed op orde. Het klacht- en tuchtrecht staat als een huis. In februari 2018 zijn de gedragsregels geactualiseerd.

Op 20 november verschijnt van de hand van een aantal leden van de commissie Gedragsregels en van het Hof van Discipline een Boom Basics waarin kort en goed wordt uitgelegd wat het klacht- en tuchtrecht van de Nederlandse Orde van Advocaten inhoudt, hoe de regelgeving in elkaar zit, en met een duidelijke en actuele uitleg van de nieuwe gedragsregels.

Het boekje wordt op 20 november uitgereikt aan de Algemeen Deken van de Nederlandse Orde van Advocaten Johan Rijlaarsdam en aan de waarnemend voorzitter van de Raad van Discipline David Streefkerk.

Ernst van Win en Robert Sanders zijn mede-auteurs van dit boekje dat is verschenen in de serie Boom Basics. Wilt u een exemplaar van het boekje bestellen? Klik dan hier!

Ook interessant?

OR Live

11 oktober 2023 09:00 OR Live