Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Themabijeenkomst: verkoop franchisevestiging – wat is uw rol als franchisegever?

Locatie
De Clercq Advocaten Notariaat
Datum en tijdstip
9 november 2017 16:00

De verkoop van franchisevestigingen is een actueel onderwerp. Maar wat is uw rol als franchisegever daarin? Mag u zich bemoeien met de waardebepaling? Moet u geïnteresseerde kopers waarschuwen als de vraagprijs te hoog is? En heeft u inspraak op de eisen aan de nieuwe franchisenemer? Heeft de verkopende franchisenemer een aanbiedingsplicht aan u? Mag hij het onderhands verkopen aan andere franchisenemers? En aan wie komt nu de waarde van de opgebouwde goodwill toe? Het is duidelijk: er is het nodige te zeggen over dit onderwerp.

Door deel te nemen aan deze bijeenkomst krijgt u als franchisegever in een korte tijd een goed beeld van wat uw rol en verplichting is in dit proces. Ook krijgt u tips om uw franchisecontract zo in te richten dat u grip heeft op dit proces en u discussies met uw franchisenemers tot een minimum kan beperken. In de aansluitende borrel kunt u onder het genot van een hapje en een drankje verder van gedachten wisselen met uw collega-franchisegevers. Kortom, zonder meer een bijeenkomst die het bezoeken waard is!

Deze bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor franchisegevers. U kunt zich kosteloos aanmelden: klik hier. Indien u vooraf al vragen heeft, horen wij dat graag zodat wij deze in onze voorbereiding mee kunnen nemen.

Het programma:

16:00 uur Ontvangst

16.15 uur Presentatie door Jan-Willem Kolenbrander

17.15 uur Discussie aan de hand van stellingen

17.30 uur Rondvraag en afsluiting

17.45 uur Borrel

Ook interessant?

OR Live

11 oktober 2023 09:00 OR Live