Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Seminar Verbindende medezeggenschap voor primair onderwijs en kinderopvang

Datum en tijdstip
15 november 2022 10:00

Goed functionerende en verbindende medezeggenschap: een voorwaarde voor het goed functioneren van iedere organisatie. Hoe kan de deze verbindende rol optimaal tot zijn recht komen? Tijdens dit interactieve seminar lichten Cynthia Roos-Kempers en Ernst van Win, zowel leden van de medezeggenschapsraad, ondernemingsraad en/of oudercommissie als ook schoolbestuurders, management en HRM medewerkers toe welke aspecten van de medezeggenschap juist in het onderwijs en de kinderopvang van belang zijn en hoe deze maximaal kunnen worden benut.

Dit seminar is een uniek evenement, waarin krachten worden gebundeld vanuit twee expertises door FocuzRight, advies, training en integrale begeleiding, en De Clercq Advocaten Notariaat. Tijdens dit evenement voor leden van medezeggenschapsorganen, schoolbestuurders/directeuren en HRM versterkt u uw inzicht in de complexe materie op dit onderwerp in het primaire onderwijs en de kinderopvang.

Na afloop van dit seminar heeft u meer kennis verzameld over:

  • De meerwaarde van verbindende medezeggenschap;
  • De mogelijkheden vanuit de bestaande wetgeving en de diverse regels, die het speelveld bepalen;
  • Het belang van duurzame medezeggenschap en inzetbaarheid;
  • De rol van de medezeggenschap bij de cultuur en een veilig klimaat van de organisatie;
  • De governance en de rol en verantwoordelijkheden in samenspel met de andere toezichthouders.

Programma

09:45 – Inloop met koffie/thee
10:00 – Verbindende medezeggenschap: een actueel onderwerp, hoe ziet dat eruit? Welke mogelijkheden biedt de WMS, de WOR en de WKO?
10:45 – Pauze
11:00 – De Governance : De medezeggenschap functioneert als een interne toezichthouder: Wat betekent dat? Hoe draagt deze rol bij aan de cultuur van de organisatie. Duurzame inzetbaarheid en sociale veiligheid zijn actuele en belangrijke onderwerpen. Welke rol speelt de medezeggenschap hierin?
11:45 – Afronding

Krijg antwoord op uw vragen en zet onze praktische tips en handige tools in om deze verbindende rol binnen uw organisatie op de kaart te zetten en/of te ontwikkelen.

Locatie: De Clercq Advocaten Notariaat
Adres: Hoge Rijndijk 306 in Leiden
Tijd: 09:45 – 12:00 uur
Datum: dinsdag 15 november 2022
Kosten: EUR 75 (excl. btw)

Sprekers

Ernst van Win is advocaat-partner en mediator bij De Clercq Advocaten Notariaat in Leiden en veelvuldig bestuurder en toezichthouder. In onder meer de sectoren cultuur, zorg en goede doelen. Zijn dagelijkse praktijk is sinds vele jaren het adviseren over medezeggenschap, arbeidsrecht en mensen in ondernemingen.

Cynthia de Roos-Kempers - Spreker Seminar Verbindende medezeggenschap

Cynthia de Roos-Kempers is adviseur & begeleider bij FocuzRight. Zij richt zich op het vormgeven en ontwikkelen van de integrale medezeggenschap binnen opvang en/of onderwijsorganisaties. Vanuit jarenlange ervaring op het gebied van medezeggenschap in zowel de profit als non-profit sector, deel zij kennis en verbindt zij ouders, medewerkers en bestuurders met één doel: medezeggenschap in opvang & onderwijs samen scherp krijgen!

Voor wie is dit evenement geschikt?

Bent u lid van een ondernemingsraad, medezeggenschapsraad, oudercommissie of al een integrale raad dan wel schoolbestuurder, schoolleider/directeur of HRM en wilt u weten hoe verbindende medezeggenschap kan bijdragen aan het succes van uw organisatie? Dan wilt u dit seminar niet missen!

Meld u meteen aan voor het seminar. Er is plek voor 25 deelnemers. Let op! Maximaal twee leden per organisatie kunnen deelnemen.

Graag tot 15 november in Leiden!

  • Meld je aan voor dit evenement

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ook interessant?