Advocaten en notariaat in Leiden en Den Haag
Menu

Samen redden we het. Misschien

Datum en tijdstip
10 november 2022 15:00

Als cybercrime een land zou zijn, is het de derde economie ter wereld, met een schadepost van bijna 6 biljoen dollar per jaar. Bestrijding hiervan vergt dan ook grote investeringen en coördinatie. Mondiaal, nationaal, regionaal en ook cross-sectoraal. Aanvallers maken immers geen onderscheid in sectoren. Aanvallers kiezen de sector of de organisatie waarvan ze verwachten dat ze de meeste kans van slagen hebben; de zwakste schakel.

Op 10 november aanstaande vindt het KNVI National Digital Security Debat plaats. Het debat wordt mede georganiseerd door de KNVI Interesse Groep IT en Recht, waar Natascha van Duuren, onze partner IT, IE & Privacy, voorzitter van is. Het Nationaal Debat bespreekt vraagstukken zoals “Waarom lopen sommige sectoren voorop? Op welke vlakken wordt op dit moment al samengewerkt? Is dat genoeg? Wat kunnen we elkaar leren?”.

Middels dit debat proberen we handvatten te vinden om als maatschappij een stukje verder te komen in het waarborgen van digital security. Daarbij geldt dat security in de meest brede zin zal worden beschouwd. Dat dit debat noodzakelijk is behoeft geen betoog in een wereld waarin de dreiging steeds groter wordt en analoge terugvalopties steeds minder voorhanden zijn.

Wij hebben de volgende panelleden bereid gevonden met elkaar en met ons in debat te gaan:

  • Drs. Kato Vierbergen vanuit de Vereniging Nederlandse Gemeenten
  • Drs. Gabrielle Speijer vanuit de zorgsector
  • ing. Marco Doeland MBA CISSP CISM vanuit de Nederlandse Vereniging van Banken
  • Peter Kornelisse, vice-voorzitter van de NOREA Kennisgroep Cybersecurity, partner Technology Risk van EY en docent Auditing Cybersecurity en Privacy aan de Tias-business School te Tilburg
  • Ruud Verbij MSc CISM CISA, CISO bij Rituals

Ter voorbereiding op het debat hebben wij de panelleden gevraagd na te denken over hun Top 3 “Lessons Learned”. Tijdens het debat zal blijken of er overeenkomsten zijn tussen deze lessons learned en hoe dit ons kan helpen Nederland digitaal veiliger te maken. Samen redden we het. Misschien.

Wij hebben zin in deze leerzame dag. U ook? Meld u dan aan! De inschrijving is tot 7 november.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Natascha van Duuren, advocaat en partner, IT, IE & Privacy

Ook interessant?

OR Live

11 oktober 2023 09:00 OR Live